Het laatste nieuws

17-10 Roostervrije dag - 18 oktober 2019

Op vrijdag 18 oktober zijn alle leerlingen vrij.

Lees meer …

14-10 Dansproject klas 1

Dinsdag 15 oktober is de presentatie van het dansproject van klas 1.

Lees meer …

10-10 MBO - Open dagen

Agenda open dagen MBO opleidingen

Lees meer …

10-10 Schoolfeest - 17 oktober 2019

Het leukste schoolfeest van het jaar...

Lees meer …
› Bekijk meer nieuws
› Bekijk meer nieuws

Het laatste nieuws

17-10 Roostervrije dag - 18 oktober 2019

Op vrijdag 18 oktober zijn alle leerlingen vrij.

Lees meer …

14-10 Dansproject klas 1

Dinsdag 15 oktober is de presentatie van het dansproject van klas 1.

Lees meer …

10-10 MBO - Open dagen

Agenda open dagen MBO opleidingen

Lees meer …

10-10 Schoolfeest - 17 oktober 2019

Het leukste schoolfeest van het jaar...

Lees meer …
Scroll naar beneden

Welkom

Welkom op de website van ISW Sweelincklaan. Op deze locatie kunnen leerlingen terecht voor drie soorten onderwijs: Vakcollege, mavo en mavo/havo. ISW Sweelincklaan behoort al jaren tot een van de beste mavo scholen in het land. Het is een kleinschalige school met veel persoonlijke aandacht voor de leerling.

Vakcollege › MAVO › MAVO/HAVO ›

Specialisaties op het ISW

Bij ons op school kun je naast de lessen ook XL lessen volgen en ontdekken welke talenten jij hebt. Je kunt ook tekenen als eindexamenvak kiezen en we bieden mavo leerlingen de kans om in de schakelklas te laten zien wat ze kunnen. 

XL lessen  Tekenen examenvak MAVO naar HAVOSweelincklaan Business Klas (SBK) Anglia Digitale geletterdheidHOT-klas Steunlessen Vakcollege  Maatschappijkunde als examenvak 

ISW Sweelincklaan photostream

Bekijk alle foto's

Meestgestelde vragen

Is het een gezellige school?

Ja zeker, we zijn een heel gezellige school, met veel leuke leerlingen en docenten. We gaan op een plezierige manier met elkaar om.

Kom ik op school voordat het schooljaar begint?

Ja, voor de zomervakantie kom je een middag bij ons op school. Je kunt dan kennismaken met je klasgenoten en je mentor.

Mag ik ook opgeven bij wie ik in de klas wil?

Ja, dat kan. Natuurlijk moet je vriend of vriendin dan wel hetzelfde advies hebben gekregen. Bijvoorbeeld: heb jij een mavo/havo-advies en je vriend/vriendin een Vakcollege-advies? Dan kun je niet bij elkaar in de klas komen. We overleggen ook met je juf of meester van groep 8 over de indeling van de klassen, dus die moet dat ook een goed idee vinden!

Wat doe je tijdens de startweek?

In de eerste schoolweek krijg je veel te horen over school en de vakken. Ook leer je je nieuwe klasgenoten kennen. Je krijgt een aantal gewone lessen in deze week. Ook zijn er extra activiteiten, zoals bijvoorbeeld een zwemsportdag.

Hoe kom ik aan schoolboeken en andere materialen?

De schoolboeken krijg je gratis van school. In juni hoor je hoe je ze kunt bestellen. Dat gaat via internet. Je krijgt je boeken daarna thuisbezorgd of je krijgt ze via school. Ook hoor je dan wat je nog meer moet kopen, zoals een agenda, etui, passer, rekenmachine en sportkleding.

Wanneer weet je of je bent toegelaten op de school van je keuze?

Voor de meivakantie ontvang je bericht van ons.

Hoe weet ik of er roosterwijzigingen zijn?

Je kunt heel makkelijk zien of er lessen uitvallen of worden vervangen. Die wijzigingen staan op de site van school, of op de lichtkrant in de school (het digitale informatiebord). De site van school kan je ook in de app van Magister zien.

Welke niveaus zijn er in het eerste leerjaar?

In het eerste jaar zijn er klassen voor Vakcollege, mavo en mavo/havo.

Wat is een mavo/havo-klas?

In een mavo/havo-klas kun je na het eerste jaar door op de mavo of door op de havo. Dat hangt ervan af hoe je het in het eerste jaar hebt gedaan.

Wat zijn XL-lessen?

Vind je koken of sporten leuk? Houd je van toneelspelen? Of wil je meer weten van computeranimaties? Je kiest een les naar jouw voorkeur en krijgt een periode extra les in zo'n vak. Dat noemen we een XL-les.

Wat is de Sweelincklaan Business klas (SBK)?

Je kunt kiezen voor de Sweelincklaan Business klas. In het gewone mavo-programma proberen we je in de lessen bij alle vakken, daar waar mogelijk, met een ‘ondernemende bril’ te laten kijken. Je krijgt in klas 1, 2 en 3 een extra les die gebruikt wordt voor projecten, gastlessen, excursies, bedrijfsbezoeken en nog veel meer activiteiten. Aan het eind van de vierjarige opleiding heb je als Business klas leerling niet alleen je mavo-diploma, maar ook een officieel certificaat. Dit extra diploma geeft uitstekende kansen in het vervolgonderwijs en later ook in het bedrijfsleven. 

 

› Bekijk meer vragen