Het laatste nieuws

09-12 SWLN XL boekje

Lees hier meer informatie

Lees meer …

26-11 Nog inschrijven voor de ouderinfoavond?

De ouderinformatieavond is verruimd u kunt zich nog aanmelden via deze link

Lees meer …

06-11 Ouderinformatieavond groep 8

Groep 8-ter thuis? Meld je aan voor de info avond

Lees meer …

10-10 Anglia 2024-2025

Meld je nu aan!

Lees meer …
› Bekijk meer nieuws
› Bekijk meer nieuws

Het laatste nieuws

09-12 SWLN XL boekje

Lees hier meer informatie

Lees meer …

26-11 Nog inschrijven voor de ouderinfoavond?

De ouderinformatieavond is verruimd u kunt zich nog aanmelden via deze link

Lees meer …

06-11 Ouderinformatieavond groep 8

Groep 8-ter thuis? Meld je aan voor de info avond

Lees meer …

10-10 Anglia 2024-2025

Meld je nu aan!

Lees meer …

Agenda

Inschrijven XL periode 2 klas 2

11 december
Inschrijven XL periode 2 klas 2

Spreekavond klas 1 t/m 3

12 december
Spreekavond klas 1 t/m 3

Paarse vrijdag

13 december
Paarse vrijdag

Project 1 klas 1

16 december
Project 1 klas 1

Kerstgala klas 3+4

19 december
Kerstgala klas 3+4

Kerstviering

20 december
Kerstvieringen
› Bekijk volledige agenda
Scroll naar beneden

Welkom

Welkom op de website van ISW Sweelincklaan. Op deze locatie kunnen leerlingen terecht voor twee soorten onderwijs: mavo en mavo/havo. ISW Sweelincklaan behoort al jaren tot een van de beste mavo scholen in het land. Het is een kleinschalige school met veel persoonlijke aandacht voor de leerling.

Mavo › Montessorionderwijs voor mavo, havo en vwo ›

 

Dakpanklassen:

Kader/mavo › Mavo/havo ›

 

Specialisaties op ISW SWLN

ISW Sweelincklaan is een relatief kleine school, waardoor je op veel persoonlijke aandacht kunt rekenen en de saamhorigheid groot is. We besteden veel aandacht aan rekenvaardigheden en doen met onze eerste klassen ieder jaar mee aan de landelijke Kangoeroe reken- en wiskundewedstrijd. Een van de hoogtepunten van het schooljaar is onze Sweelincklaan Parade. Alle leerlingen helpen daaraan mee en samen organiseren we een festival vol leuke en leerzame activiteiten. 

XL-lessen Tekenen als examenvak Mavo naar havo Montessori Anglia Engels

 
 
 

Meestgestelde vragen

Moet je van een Montessori basisschool komen om in te stromen op de Montessori van de Sweelincklaan?

Nee, dit is niet nodig. Het helpt wel als je van jongs af aan hebt geleerd om zelf verantwoordelijk te zijn voor je eigen leerproces. Als je ervoor open staat, kun je echter dit ook gewoon leren.

Waarom zitten de mavo/havo en vwo leerlingen door elkaar in de Montessori klas?

Je ''bent'' geen mavo of vwo, je hebt alleen andere behoeftes of werkt in een ander tempo. Uit onderzoek blijkt dat leerlingen helemaal geen hinder ondervinden door in verschillende niveaus samen te werken. Er is juist winst te behalen door van elkaar te leren.

Hoe kom ik aan boeken en andere materialen?

De schoolboeken krijg je gratis van school. In juni hoor je hoe je ze kunt bestellen. Dat gaat via internet. Je krijgt je boeken daarna thuisbezorgd of je krijgt ze via school. Ook hoor je dan wat je nog meer moet kopen, zoals een agenda, etui, passer, rekenmachine en gymkleding. 

Houd ik nog tijd over voor mijn hobby of mijn sport?

Natuurlijk houd je nog tijd over voor andere leuke dingen. Het is niet de bedoeling dat je straks niet meer kunt sporten of je hobby moet opgeven. Je huiswerk is belangrijk, maar je moet af en toe ook iets anders kunnen doen.

Is er een gezellige sfeer op jullie school?

Wij vinden van wel! Maar het gaat er natuurlijk om of jij het gezellig vindt. Natuurlijk kies je een school niet om de gezelligheid. Maar je zult zien dat je met meer plezier leert als je op een leuke school zit. Die leuke school maken we met z'n allen. De schoolleiding, de leraren, het ondersteunend personeel en de leerlingen: iedereen helpt mee aan een leuke sfeer. Want de school, dat zijn we met z’n allen!

Kom ik op school voordat het schooljaar begint?

Ja, voor de zomervakantie kom je een middag bij ons op school. Je kunt dan kennismaken met je klasgenoten en je mentor.

Wat is het verschil tussen Montessori en regulier onderwijs?

Het grote verschil met regulier onderwijs zit in de mate van eigenaarschap van en voor je eigen leerproces. Bij Montessori ben je zelf aan zet. Je krijgt zelf veel keuzevrijheid, de ene leerling kan dit al beter dan een andere leerling. Wij houden hier rekening mee. Deze vrijheid gaat over: wat je doet (binnen duidelijk vastgestelde kaders), hoe je dat doet, met wie, waar en hoe je bewijst dat je de stof beheerst.

Wanneer weet je of je bent toegelaten op de school van je keuze?

Na je aanmelding ontvang je een ontvangstbevestiging. Dan gaan wij ermee aan de slag. Vóór de meivakantie ontvang je bericht van ons over de definitieve plaatsing.

Wat is het verschil tussen Dalton en Montessori?

Er zijn meer overeenkomsten dan verschillen. In beide systemen heeft de leerling eigenaarschap en is er keuze. Bij Montessori is dit wat meer aanwezig. Ook gaat Montessori over je gehele persoonlijke ontwikkeling. Een Montesorrischool wil een leerling niet alleen laten leren, maar ook vormen. Bijvoorbeeld: wie ben je, welke plek neem je in de maatschappij? In een montessorischool werken leerlingen van verschillende niveaus door elkaar.

Hoe vind ik mijn weg in de school?

Let maar op, je zult heel snel de weg weten. Daar helpen we je bij. De eerste schooldagen laten we je zien waar de lokalen zijn. Ook kijken we even op andere plekken in de school. Bijvoorbeeld in de mediatheek en de gymzaal.

Wat doe ik als ik gepest word?

We staan niet toe dat er iemand wordt gepest op school. In de eerste klas gaan we een hele dag aan de slag met het onderwerp Mediawijsheid. Dan bespreken we alle do’s en don’t’s op social media klassikaal. Wanneer er toch nog sprake is van pestgedrag kun je daar altijd voor bij je mentor, afdelingsleider of een andere docent terecht. Samen met de 'pesters' gaan we het probleem oplossen. We willen graag dat iedereen zich in school prettig en veilig kan voelen.

Wat zijn XL-lessen?

Op ISW Sweelincklaan hebben we XL-lessen. Vind je koken of sleutelen aan fietsen leuk? Houd je van toneelspelen? Of wil je meer weten van computeranimaties? Dan kun je een paar weken lang extra les in zo'n vak krijgen. Dat noemen we een XL-les.