Het laatste nieuws

08-07 Inleveren schoolboeken

Inleveren schoolboeken

Lees meer …

21-06 Uitnodiging!

Diploma uitreiking klas 4

Lees meer …

19-06 Kennismaking 1 mavo en 1 mavo/havo

Kennismaking 1 mavo en 1 mavo/havo

Lees meer …

17-06 Anglia

Examen Anglia 18 juni 2020

Lees meer …
› Bekijk meer nieuws
› Bekijk meer nieuws

Het laatste nieuws

08-07 Inleveren schoolboeken

Inleveren schoolboeken

Lees meer …

21-06 Uitnodiging!

Diploma uitreiking klas 4

Lees meer …

19-06 Kennismaking 1 mavo en 1 mavo/havo

Kennismaking 1 mavo en 1 mavo/havo

Lees meer …

17-06 Anglia

Examen Anglia 18 juni 2020

Lees meer …

Agenda

Zomervakantie

20 juli
De zomervakantie begint op maandag 20 juli.
Lees meer …

Kerstvakantie

21 december
De kerstvakantie begint op maandag 21 december.
Lees meer …

Pasen

02 april
Lees meer …
› Bekijk volledige agenda
Scroll naar beneden

Welkom

Welkom op de website van ISW Sweelincklaan. Op deze locatie kunnen leerlingen terecht voor twee soorten onderwijs: mavo en mavo/havo. ISW Sweelincklaan behoort al jaren tot een van de beste mavo scholen in het land. Het is een kleinschalige school met veel persoonlijke aandacht voor de leerling.

Mavo ›

 

Dakpanklassen:

Kader/mavo › Mavo/havo ›

 

Specialisaties op ISW SWLN

ISW Sweelincklaan is een relatief kleine school, waardoor je op veel persoonlijke aandacht kunt rekenen en de saamhorigheid groot is. We besteden veel aandacht aan rekenvaardigheden en doen met onze eerste klassen ieder jaar mee aan de landelijke Kangoeroe reken- en wiskundewedstrijd. Een van de hoogtepunten van het schooljaar is onze Sweelincklaan Parade. Alle leerlingen helpen daaraan mee en samen organiseren we een festival vol leuke en leerzame activiteiten. 

XL lessen Tekenen als examenvak Mavo naar havo Anglia Engels Montessori

 
 
 

ISW Sweelincklaan photostream

Bekijk alle foto's

Meestgestelde vragen

Moet je van een Montessori basisschool komen om in te stromen op de Montessori van de Sweelincklaan?

Nee, dit is niet nodig. Het helpt wel als je van jongs af aan hebt geleerd om zelfverantwoordelijk te zijn voor je eigen leerproces. Als je ervoor open staat, kun je echter dit ook gewoon leren.

Waarom zitten de mavo/havo en vwo leerlingen door elkaar in de Montessori klas?

Je ''bent'' geen mavo of vwo, je hebt alleen andere behoeftes of werkt in een ander tempo. Uit onderzoek blijkt dat leerlingen helemaal geen hinder ondervinden door in verschillende niveaus samen te werken, er is juist winst te behalen door van elkaar te leren.

Is er een beetje gezellige sfeer op jullie school?

Wij vinden van wel! Maar het gaat er natuurlijk om of jij het gezellig vindt. Natuurlijk kies je een school niet om de gezelligheid. Maar je zult zien dat je met meer plezier leert als je op een leuke school zit. Die leuke school maken we met z'n allen. De schoolleiding, de leraren, het ondersteunend personeel en de leerlingen: iedereen helpt mee aan een leuke sfeer. Want de school, dat zijn we met z’n allen!

Is het een gezellige school?

Ja zeker, we zijn een heel gezellige school, met veel leuke leerlingen en docenten. We gaan op een plezierige manier met elkaar om.

Kom ik op school voordat het schooljaar begint?

Ja, voor de zomervakantie kom je een middag bij ons op school. Je kunt dan kennismaken met je klasgenoten en je mentor.

Wat is het verschil tussen Montessori en regulier onderwijs?

Het grote verschil met regulier onderwijs zit in de mate van eigenaarschap van en voor je eigen leerproces. Bij Montessori ben je zelf aan zet. Je krijgt zelf veel keuzevrijheid, de ene leerling kan dit al beter dan een andere leerling. Wij houden hier rekening mee. Deze vrijheid gaat over: wat je doet (binnen duidelijk vastgestelde kaders), hoe je dat doet, met wie, waar en hoe je bewijst dat je de stof beheerst.

Wat doe je tijdens de startweek?

In de eerste schoolweek krijg je veel te horen over school en de vakken. Ook leer je je nieuwe klasgenoten kennen. Je krijgt een aantal gewone lessen in deze week. Ook zijn er extra activiteiten, zoals bijvoorbeeld een zwemsportdag.

Wat is het verschil tussen Dalton en Montessori?

Er zijn meer overeenkomsten dan verschillen. In beide systemen heeft de leerling eigenaarschap en is er keuze. Bij Montessori is dit wat meer aanwezig. Ook gaat Montessori over je gehele persoonlijke ontwikkeling. Een Montsorrischool wil een leerling niet alleen laten leren, maar ook vormen. Bijvoorbeeld: wie ben je, welke plek neem je in de maatschappij? In een Montessorischool werken leerlingen van verschillende niveau's door elkaar.

Wanneer weet je of je bent toegelaten op de school van je keuze?

Vóór de meivakantie ontvang je bericht van ons.

Hoe vind ik mijn weg in de school?

Let maar op, je zult heel snel de weg weten. Daar helpen we je bij. De eerste schooldagen laten we je zien waar de lokalen zijn. Ook kijken we even op andere plekken in de school. Bijvoorbeeld in de mediatheek en de gymzaal.

Wat zijn XL-lessen?

Op ISW Sweelincklaan hebben we XL-lessen. Vind je koken of sleutelen aan fietsen leuk? Houd je van toneelspelen? Of wil je meer weten van computeranimaties? Dan kun je een paar weken lang extra les in zo'n vak krijgen. Dat noemen we een XL-les.

Topsportvriendelijk

Ben jij een talent in een sport en moet je soms deelnemen aan centrale trainingen of wedstrijden ver weg of tijdens schooltijd. Daar werken wij graag aan mee, door goede afspraken te maken aan het begin van een schooljaar. Er wordt dan, afhankelijk van het niveau waarop je sport, bekeken welke mogelijkheden we kunnen aanbieden. Topsportvriendelijk onderwijs vindt je op ISW Gasthuislaan en ISW Irenestraat.
› Bekijk meer vragen