Mavo

Kun je de mavo gaan volgen, dan ben je bij ons aan het goede adres. Al jarenlang behalen we examenresultaten waar we trots op zijn: 90 tot 100% geslaagde examenkandidaten! Om dit te bereiken bieden we je een goede en gedegen lessen aan, die je vanaf klas 1 t/m klas 4 goed voor te bereiden op een zo goed eindresultaat. We doen dat via de route van begeleid, naar geleid en tenslotte zelfstandig leren. Kortom: in de eerste leerjaren wordt je met behulp van het docententeam door de lesstof heengeleid. Op weg naar het vierde leerjaar moet je steeds meer zelf gaan doen. Deze route biedt jou maximale kansen om op een prettige en uitstekende manier op weg te gaan naar je vervolgschool en dus naar jouw toekomst!

Middelbaar algemeen voortgezet onderwijs

Mavo staat voor middelbaar algemeen voortgezet onderwijs. Het bereidt je in 4 jaar voor op een vervolgopleiding binnen het mbo.

Toelating

De toelating gebeurt op basis van het advies van de basisschool.

Kiezen: sector

Een sector sluit aan op de mbo-opleiding die je wilt gaan volgen na de mavo. In de mavo kies je in het tweede of derde jaar een sector. Bij ons kun je vier sectoren kiezen:

Techniek: voor beroepen zoals timmerman, elektricien en installateur, enz.
Economie: voor beroepen zoals administratief medewerker, receptionist, inkoper, enz.
Zorg en welzijn: voor beroepen zoals verpleegkundige, kapper, kleuterleid(st)er, enz.
Landbouw: voor beroepen als hovenier, tuin- en landschapsarchitect, waterbeheer, enz.

Hoe ga je te werk?

Op ISW ga je op veel verschillende manieren werken aan het vergroten van je eigen mogelijkheden: zelfstandig, in een groep, in de klas, hierbij wordt veel gebruik gemaakt van de computer e.d. Regelmatig zijn er speciale lesactiviteiten buiten de school. Sommige lessen worden trouwens niet klassikaal gegeven. De leraren helpen je vaak bij het zelfstandig werken in de klas. Zo werken we samen met jou aan een prima start in de maatschappij.

Stages

Tijdens het derde leerjaar nemen alle leerlingen deel aan een beroeps- en arbeidsoriënterende stage van één week.

Na de mavo

Na de mavo kun je verder leren in het havo of het mbo. Informatie over het mbo en welke richtingen je dan uit kan, krijg je gedurende de jaren dat je bij ons op school zit.

Mavo