Verlenging sluiting scholen t/m de meivakantie

 | Verlenging sluiting scholen t/m de meivakantie | Het nieuws van ISW | Nieuws | Onze school
Gepubliceerd op: 02 april 2020

Beste leerlingen en ouders/verzorgers,

Dinsdagavond 31 maart 2020 heeft het kabinet aangekondigd dat de genomen maatregelen in de strijd tegen het coronavirus worden verlengd tot en met 28 april. Voor het onderwijs betekent dit concreet dat scholen gesloten blijven t/m de meivakantie (van 20 april t/m 3 mei). De week voorafgaand aan 28 april a.s. maakt het kabinet bekend of en hoe de maatregelen verlengd worden. De minister-president benadrukte dat we het coronavirus alleen samen onder controle krijgen. Hij riep op de maatregelen na te leven en zoveel mogelijk thuis te blijven. Ook in de meivakantie.
Onderwijs op afstand 
Ondanks deze uitzonderlijke situatie en de grote onzekerheid die deze met zich meebrengt, zijn wij onder de indruk van de inzet van u en onze medewerkers om in zo’n kort tijdsbestek vorm te geven aan onderwijs op afstand. Wij blijven ons de komende periode ten volle inzetten om hier op een goede manier invulling aan te geven. We herhalen hierbij het beroep dat we doen op u als ouder/verzorger om - samen met ons - de crisis zo goed mogelijk het hoofd te bieden en daar waar mogelijk uw kind te ondersteunen bij het afstandsonderwijs.
Opvang
We blijven onze maatschappelijke taak vervullen om noodopvang te bieden aan kinderen met ouders in een cruciaal beroep of in een moeilijke thuissituatie. U kunt hiertoe een verzoek indienen bij de directeur de heer Goudswaard.
Voorbereiding afronding schoolexamens
Momenteel zijn er landelijk nog geen aanvullende afspraken gemaakt over o.a. de slaag-/zakregeling, herkansingen als leerlingen zakken op het schoolexamen en verdere tijdpaden (datum afronding schoolexamen, datum vaststelling examenresultaat, e.a.). Zodra wij deze informatie hebben, zullen wij u hierover informeren.
We kunnen u op dit moment het volgende melden:
  • ISW-breed wordt er een planning gemaakt m.b.t. de afronding van het schoolexamen en het opstarten van op afstand toetsen in de overige leerjaren.
  • In overleg met secties wordt bepaald in welke vorm de SE’s op afstand worden afgenomen.
  • PO’s (praktische opdrachten), mondelingen en practica waarvoor al afspraken lopen en die op dit moment gaande zijn, worden zo snel mogelijk, docht uiterlijk 17 april a.s., afgerond.
  • Tot nader orde zijn er geen leerlingen in de school aanwezig met uitzondering van de leerlingen van ouders in een cruciaal beroep.
  • Mentoren uit alle leerjaren nemen voor de meivakantie contact op met hun mentorleerlingen om zicht te hebben op hoe het gaat nu we langer thuis zullen zijn op het gebied van sociaal welbevinden en de voortgang voor de vakken op afstand.
Actuele informatie over de ontwikkelingen vindt u op de website van de school www.isw.info en ontvangt u via de berichtgeving in Magister. Houd deze kanalen daarom in de gaten.
Heeft u vragen over de informatie in deze brief? Neem dan contact op met de heer Anko Goudswaard, [email protected].
Met vriendelijke groet namens het MT,
Anko Goudswaard, directeur ISW Gasthuislaan en ISW Sweelincklaan

‹ Terug naar overzicht

Agenda

Koningsdag

27 april
Koningsdag is op 27 april 2024.
Lees meer …

Meivakantie

29 april
De meivakantie begint op maandag 29 april 2024.
Lees meer …

Hemelvaart

09 mei
Hemelvaart is op donderdag 9 mei en vrijdag 10 mei 2024.
Lees meer …

Examensimulatie

13 mei
Examensimulatie

CE1 Engels: 13.30-15.30 uur

14 mei
CE1 Engels: 13.30-15.30 uur

CE1 Geschiedenis: 9.00-11.00 uur

14 mei
CE1 Geschiedenis: 9.00-11.00 uur
› Bekijk volledige agenda