Succesvolle zomerschool

 | Succesvolle zomerschool | Het nieuws van ISW | Nieuws | Onze school
Gepubliceerd op: 31 augustus 2020

Succesvolle zomerschool

Deze week zijn de scholen weer begonnen. ISW Sweelincklaan in ‘s-Gravenzande is echter vorige week al gestart met lessen aan een selecte groep leerlingen. Door de beperkte lessen die in verband met COVID-19 in de laatste periode voor de zomervakantie zijn gegeven, hebben sommige leerlingen een achterstand opgelopen. Docenten van ISW Sweelincklaan hebben in kaart gebracht welke leerlingen de meeste ondersteuning konden gebruiken. Deze leerlingen zijn vervolgens uitgenodigd voor lessen tijdens de laatste vakantieweek.

Alle 17 geselecteerde leerlingen gaven gehoor aan de oproep en hebben diverse lessen gevolgd. Naast aandacht voor schoolvakken heeft de school ook gekozen om leerlingen startklaar te maken op sociaal-emotioneel gebied. Een juiste studiehouding en de manier van leren kwam ook aan bod. Zo hebben leerlingen geleerd om een slimme planning te maken voor de komende periode.

De school heeft voor de zomervakantie een oproep gedaan onder de collega’s. Een grote groep docenten heeft zich beschikbaar gesteld om de leerlingen te begeleiden. Hierdoor kon er in kleine groepjes of zelfs één op één lessen worden aangeboden.

Eerlijk is eerlijk: bij aanvang waren niet alle leerlingen volledig gemotiveerd. Een bijbaantje of het afspreken met vrienden moest even wachten. Gedurende de week kwamen de leerlingen echter in de juiste modus en konden ze de inzet van de docenten waarderen. Er is uiteindelijk gewerkt én met resultaat! Alle achterstanden zijn ingelopen. Leerlingen hebben zelfs al een start gemaakt met de leerstof voor het nieuwe schooljaar.

De komende periode gaat de school door met het Corona reparatieprogramma. De docenten hebben een plan gemaakt waardoor leerlingen met kleine achterstanden geholpen kunnen worden. Ook worden er maatregelen genomen waarmee de school op een slimme manier kan doordraaien mocht er weer een ‘lockdown’ worden opgelegd of leerlingen thuis in quarantaine onderwijs moeten volgen.

‹ Terug naar overzicht

Agenda

Dyslexie café

05 oktober
Dyslexie café

Studiedag

16 oktober
Studiedag
Lees meer …

Kerstvakantie

21 december
De kerstvakantie begint op maandag 21 december.
Lees meer …

Oriëntatiemiddag

12 januari
Vandaag is de oriëntatiemiddag en volg je korte lesjes bij ons op school.
Lees meer …

Oriëntatiemiddag

14 januari
Vandaag is de oriëntatiemiddag en volg je korte lesjes bij ons op school.
Lees meer …
› Bekijk volledige agenda