Start schooljaar 2023-2024

 | Start schooljaar 2023-2024 | Het nieuws van ISW | Nieuws | Onze school
Gepubliceerd op: 17 augustus 2023

Beste leerlingen en ouders,

Wij hopen dat jullie een goede en veilige vakantie hebben gehad. Wij zijn ons ervan bewust dat met de bosbranden, hevige regen- en hagelbuien, aardverschuivingen dit mogelijk niet voor iedereen geldt.  Toch hopen wij dat iedereen klaar is voor de start van een nieuw schooljaar. In deze brief zal een aantal onderwerpen aan de orde komen met betrekking tot het begin van het schooljaar.

In Magister is op dit moment nog geen rooster zichtbaar, geen zorgen er wordt aan gewerkt!

Startweek:
Op maandag 21 augustus begint het schooljaar met een organisatiedag voor het personeel. Op deze dag bereiden wij als team zaken voor. Verder staan in de startweek voor ieder leerjaar naast lessen meerdere activiteiten gepland. Onderaan de brief staat het overzicht van de eerste schoolweek.

Informatieavonden en driehoeksgesprekken:

Klas 1 (mavo en montessoristroom): De leerlingen van klas 1 hebben voor de vakantie een driehoeksgesprek gevoerd met hun mentor en ouder(s). Fijn om al even kennis te maken op deze manier!

Op dinsdag 29 augustus is er een ouderavond voor klas 1F tot en met klas 1K (montessoristroom) om 19.45 uur.
Op donderdag 31 augustus is er een ouderavond voor klas 1A tot en met klas 1E (reguliere stroom) om 19.45 uur.

Klas 2 (mavo en montessoristroom): Op dinsdag 12 september augustus en donderdag 14 september wordt er per leerling een driehoeksgesprek ingepland met de nieuwe mentor, waarbij minimaal een van de ouders aanwezig dient te zijn. U kunt zich hiervoor inschrijven en een tijd kiezen, een uitnodiging volgt binnenkort.

Klas 3 (mavo en montessoristroom): Op dinsdag 29 augustus informatieavond. 19.00 uur. In de week van 4 september gaat klas 3 op werkweek.

Klas 3 (montessoristroom): Op dinsdag 29 augustus informatieavond. 19.00 uur. In de week van 4 september gaat klas 3 op werkweek.

Op dinsdag 12 september augustus en donderdag 14 september wordt er per leerling een driehoeksgesprek ingepland met de nieuwe mentor, waarbij minimaal een van de ouders aanwezig dient te zijn. U kunt zich hiervoor inschrijven en een tijd kiezen, een uitnodiging volgt binnenkort.

Klas 4: Op donderdag 31 augustus wordt er een informatieavond georganiseerd om 18.45 uur. Op woensdag 20 september zal klas 4 op cultuurreis vertrekken. Nadere informatie hierover zal later volgen. 

Roosterwijzigingen: In de startweek door diverse activiteiten, in week dat klas 3 op werkweek is en de dagen dat klas 4 op cultuurreis is, worden zij begeleid door docenten. Dit betekent verschuivingen en uitval in het rooster van de overige klassen, dat is natuurlijk altijd even schakelen. Het belang van begeleiding door onze eigen docenten bij activiteiten vinden wij heel belangrijk voor de kwaliteit en het ontstaan van een vertrouwensband.

Fietsenstalling: De leerlingen fietsen de stalling in via het Monnikendampad en verlaten de stalling via het schoolplein, hierdoor is de doorstroom beter. We hebben meer leerlingen, dus het netjes plaatsen van de fietsen is belangrijk. Het helpt als iedereen achteraan de rij begint en zijn/haar fiets recht neerzet. Let daarbij goed op andermans fietsen graag.

Financiën: Binnenkort ontvangt u van ons de factuur voor de activiteiten voor het komende schooljaar. U ontvangt een email van Wis Collect. Via een link in deze email komt u in uw Wis Collect-omgeving, waar u de factuur kunt voldoen d.m.v. IDEAL. In Wis Collect kunt u zien welke bedragen zijn begroot per activiteit. In oktober ontvangt u de factuur voor de ouderbijdrage. Meer informatie hierover kunt u vinden op onze website > onze school > financiën. Als u naar aanleiding van bovenstaande nog vragen heeft, dan kunt u contact opnemen via [email protected]. Bij zorgen rond de financiën denken we graag samen in oplossingen. 

Wij hopen dat met alle startactiviteiten, de gesprekken en ouderavonden alle leerlingen een goede start van het schooljaar kunnen maken en we met elkaar de verbinding voelen om dit samen vorm te geven, ook als het even anders loopt dan gehoopt of verwacht.

Met vriendelijke groeten, namens het hele team,

Mijke Bolsius, Arjan Eberwijn en Gerrie Verweij
Teamleiders ISW Sweelincklaan

Bijlage: overzicht eerste schoolweek

Dag/datum

Maandag 21 augustus: organisatiedag 

Dinsdag 22 augustus:

Woensdag 23 augustus:

Donderdag 24 augustus: 

Vrijdag

25 augustus:

Leerjaar 1 

Ophalen en instellen laptops van The Rent Company. Als je geen device besteld hebt, maar wel een hele nieuwe laptop hebt, die nog nooit is opgestart, dan kom je ook met je laptop en snoer naar school. Als je een gebruikte laptop hebt, dan zien we je dinsdag met laptop.

 

Tijdschema:

13.00 uur 1A en 1B

13.30 uur 1C, 1D en 1E

14.00 uur 1F en 1H

14.30 uur 1G en 1K

Let op! Neem je afhaalbewijs van The Rent Company mee of maak een screenshot met je telefoon. Plaats je fiets in de fietsenstalling.

Mavo 1A t/m 1E (8.15-11.55):

uur 1 en 2 -> mentorles

uur 3 en 4 -> digitaal opstarten en inloggen diverse systemen.

 

Montessori 1F t/m 1K (10.15-14.05):

uur 3 en 4 -> mentorles

uur 5 en 6 -> digitaal opstarten opstarten en inloggen diverse systemen.

Les volgens rooster

 

 

Les uur 1 t/m 4 les volgens het rooster.

 

Lesuur 5 t/m 7 schoolactiviteit zwemmen in de Boetzelaer.

 

Alle leerlingen nemen hun  fiets en zwemspullen mee naar school, we fietsen met elkaar onder begeleiding. naar Monster. Vanuit Monster mogen leerlingen zelf naar huis of meefietsen terug naar school onder begeleiding.

Klassenstrijd op school. 

 

Leerjaar 2

Leerlingen zijn vrij. 

Zij-instromers laptop halen om 14.30 uur.

Lesuur 1 en 2 

mentorles, daarna les volgens rooster in Magister. 

Les volgens rooster. 

Stranddag bij Beachclub Breez, slag Beukel ‘s-Gravenzande.

10.30-13.45 uur

Sportieve kleren en zwemkleding, handdoek en zonnebrand mee.

Les volgens rooster

Leerjaar 3

Leerlingen zijn vrij. 

13.00 uur ontvangst

zij-instromers.

1e uur> mentorles 3B (BAX), daarna les volgens rooster.

2e uur> 3A, 3C, 3D, 3E, 3G, 3H mentorles, daarna les volgens rooster.

Les volgens rooster.

Lesuur 1 t/m 4 les volgens rooster. Lesuur 5 t/m 8 sportmiddag. Alle leerlingen komen op de fiets. Sportieve kleren en zwemkleding, handdoek en zonnebrand mee.

Les volgens rooster

Leerjaar 4 

Leerlingen zijn vrij. 

14.00 uur ontvangst gezakte leerlingen.

1e uur> mentorles 4C (RNN), daarna les volgens rooster.

2e uur> 4A, 4B, 4D, 4E, 4F mentorles, daarna les volgens rooster.

Les volgens rooster en om 16.00 uur BBQ (nadere info volgt in mentorles).   

Les volgens rooster. 

Les volgens rooster. 

 

‹ Terug naar overzicht

Agenda

Zomervakantie

25 juli
De zomervakantie begint op maandag 15 juli 2024.
Lees meer …

Organisatiedag

26 augustus
Organisatiedag (leerlingen vrij)

Startweek

27 augustus
Startweek (volgens rooster/zie Magister)

Informatieavond 1 mavo

03 september
Informatieavond 1 mavo

Informatieavond 3 montessori

03 september
Informatieavond 3 montessori

Informatieavond 1 montessori

03 september
Informatieavond 1 montessori
› Bekijk volledige agenda