Projectdag Techniek op ISW Sweelincklaan

 | Projectdag Techniek op ISW Sweelincklaan | Het nieuws van ISW | Nieuws | Onze school
Gepubliceerd op: 11 mei 2021

Voor de meivakantie hadden alle leerlingen van klas 1 een lesdag dat volledig in het teken stond van techniek. In het derde leerjaar maken leerlingen namelijk de keuze welk profiel zij in hun examenpakket willen. Hoe leuk is het dat ze dan nu al kunnen ervaren wat hen eventueel te wachten staat!? Dit keer lag de focus op techniek, maar er komen ook projectdagen aan waar de overige profielen centraal staan; economie, zorg en welzijn en landbouw. Zo kunnen de leerlingen erachter komen welk profiel het beste bij hen past.

Hoe ziet zo'n projectdag eruit?
De projectdag begon met een mentoruur. Zodra je naar de middelbare school gaat krijg je een mentor toegewezen. Bij jouw toegewezen mentor kan je altijd terecht met vragen. Alle mentoren zijn ook altijd bereid deze vragen te beantwoorden en je verder te helpen. De mentoren houden ook jouw voortgang in de gaten en ondersteunen je waar nodig. In het eerste uur van de projectdag techniek werd de hele dag doorgenomen, zodat de leerlingen wisten wat hen te wachten stond en werd er ook gediscussieerd over stellingen die iets te maken hadden met het profiel techniek.

Een ander lesuur werd er Engels gegeven, maar ook deze les stond volledig in het teken van techniek. Het spel Pictonary werd gespeeld met de leerlingen. De klas heeft 50 Engelse woorden voorbereid die allemaal met techniek te maken hadden, bijvoorbeeld: tools (gereedschap), saw (zaag) of scaffold (steiger). Iedereen kon om de beurt een woord pakken en dit woord werd dan uitgebeeld d.m.v. een tekening. De andere leerlingen konden het woord dan raden.

Daarnaast stond de les wiskunde ook in het teken van techniek. Er is een 3D programma genaamd SketchUp. Hier hebben de leerlingen kunnen ervaren hoe het is om je eigen droomhuis te kunnen ontwerpen. En wat was dat een groot succes! Er zijn heel veel mooie ontwerpen uitgekomen, waar de leerlingen trots op zijn!

Ook natuurkunde kwam aan bod en wat was dit spannend voor onze leerlingen uit klas 1! Dit vak wordt namelijk nog helemaal niet gegeven in dit jaar. Er werden verschillende opdrachten uitgevoerd. De ene klas kon met LEGO aan de slag, een andere klas met Fischertechniek en nog een andere klas leerde 3D tekenen.

Er zijn ook twee lesuren ingeroosterd in het technieklokaal. Hier hebben de leerlingen een bibberspiraal gemaakt. Er was een handleiding die de leerlingen zelf konden volgen, waardoor ze zelfstandig hebben kunnen werken aan hun eigen bibberspiraal! En wat nog leuker was, ze mochten hun creatie allemaal meenemen naar huis. Er is zo ontzettend had gewerkt door iedereen en wat waren de leerlingen blij met hun eindresultaat!

Met een grote glimlach en een bibberspiraal in de tas verlieten de leerlingen de school na een leuke en inspirerende techniek dag. En wie weet….. misschien weten er nu al een aantal leerlingen dat zij techniek willen kiezen als profiel! Dat zou natuurlijk helemaal te gek zijn.

  

‹ Terug naar overzicht

Agenda

Afsluitende activiteit examenleerlingen

26 april
Afsluitende activiteit examenleerlingen
Lees meer …

Koningsspelen leerjaar 3

26 april
Koningsspelen leerjaar 3

Koningsdag

27 april
Koningsdag is op 27 april 2024.
Lees meer …

Meivakantie

29 april
De meivakantie begint op maandag 29 april 2024.
Lees meer …

Hemelvaart

09 mei
Hemelvaart is op donderdag 9 mei en vrijdag 10 mei 2024.
Lees meer …

Examensimulatie

13 mei
Examensimulatie
› Bekijk volledige agenda