Later als ik groot ben...

Gepubliceerd op: 06 februari 2020

In de tweede klas al oriënteren op de beroepenmarkt, met 183 leerlingen in klas 2 ging ISW Sweelincklaan die uitdaging aan! In totaal waren er 16 bedrijven die ‘een kijkje in de keuken’ wilde geven. Leerlingen konden zich vooraf inschrijven in een profiel naar keuze; techniek, economie of zorg&welzijn. Op donderdag 23 januari gingen alle leerlingen 2 bedrijven bezoeken in de gekozen sector. Bij de bedrijven kregen de leerlingen een presentatie en vervolgens een rondleiding of een opdracht.

Een van de bedrijven die bezocht kon worden was Westerhonk. Hier werd onder andere een bezoek gebracht aan de werkplaats waar met hout gewerkt wordt door cliënten. Leerlingen zijn verbaasd over wat er allemaal wordt gemaakt! Ook de woningen worden bezocht; hier zien de leerlingen vooral veel techniek in de kamers wat de jongens verbaasd. Een leerling is verrast; "Het verbaast me dat er zoveel mensen wonen en hoe er voor hen gezorgd wordt." Iemand anders zegt; "Ze kunnen wel leren, maar met hele kleine stapjes".

De begeleiders kijken terug op een succesvolle middag. Veel vrolijke gezichten, inspirerende verhalen en motiverende leerlingen!

Want tja, wat wil je later worden als je groot bent.......

Alle deelnemende bedrijven; bedankt!
Beyond Chrysant, Condubouw, Duynisveld Kasconstructies, Kemeling, Steigerbuis Online, Jumbo Koornneef, DON opleidingen, Kokossystems bv, SolarNRG, Kaasmeester Richard, Hotel Amerika, Fysio Sophie Stam, Westerhonk, Okidoki, Apotheek de Klipper en basisschool PWA

  

‹ Terug naar overzicht

Agenda

Zomervakantie

14 augustus
De zomervakantie begint op maandag 15 juli 2024.
Lees meer …

Organisatiedag

26 augustus
Organisatiedag (leerlingen vrij)

Startweek

27 augustus
Startweek (volgens rooster/zie Magister)

Informatieavond 1 mavo

03 september
Informatieavond 1 mavo

Informatieavond 3 montessori

03 september
Informatieavond 3 montessori

Informatieavond 1 montessori

03 september
Informatieavond 1 montessori
› Bekijk volledige agenda