Met deze uitgangspunten helpen we je je te ontwikkelen tot volwaardige wereldburgers die een bijdrage leveren aan de samenleving. Tot volwassenen die omzien naar hun medemens en het milieu.
In totaal zitten er bijna 4.400 leerlingen op de ISW scholen.
De schoolboeken krijg je gratis van school. In juni hoor je hoe je ze kunt bestellen. Dat gaat via internet. Je krijgt je boeken daarna thuisbezorgd of je krijgt ze via school. Ook hoor je dan wat je nog meer moet kopen, zoals een agenda, etui, passer, rekenmachine en gymkleding.
Ja, tijdens de pauzes kun je een lunch en tussendoortjes kopen in de aula.
Een enkele regel: je mag in het gebouw geen kauwgom kauwen. Ook mag je in de school geen pet dragen. Dat hoort net als veel andere zaken gewoon bij je netjes en respectvol gedragen.
In de eerste schoolweek krijg je veel te horen over school en de vakken. Ook leer je je nieuwe klasgenoten kennen. Je krijgt een aantal gewone lessen in deze week. Ook zijn er extra activiteiten, zoals bijvoorbeeld een zwemsportdag. De startweek is verplicht. Heb je toch een reden om niet aan onderdelen deel te nemen (bijvoorbeeld vanwege je gezondheid)? Bespreek dat dan even met je coach.
Op dit moment is Nederland nog in de greep van het coronavirus. Veel activiteiten gaan helaas niet door. Wat er volgend jaar mogelijk en verantwoord is, kunnen wij nu moeilijk voorspellen. Alle informatie over activiteiten, zoals excursies, reizen, gastlessen, bedrijfsbezoeken en feesten, is daarom onder voorbehoud.
In het begin helpen we je goed op gang. Als je huiswerk krijgt, dan hoor je precies wat je moet doen. Verder geeft je mentor/coach een jaar lang elke week een studieles. In die les krijg je tips en adviezen om goed te leren.
Eerst ga je naar de mentor. Maar als je nu een probleem met je mentor hebt? Dan kun je dat bespreken met de teamleider. Die kan je ook helpen bij andere vragen of problemen. Op school hebben we ook een zorgteam.
Er is een zorgcoördinator die precies weer bij wie je moet zijn. Als jij vertelt wat je wilt, dan kan de zorgcoördinator samen met jou en je ouders een oplossing zoeken.
We gaan bijvoorbeeld op bezoek bij musea. Soms doen we een project op school. Daar hoort dan wel eens een bezoek bij, bijvoorbeeld aan het Archeon, Corpus of Blijdorp. Dit verschilt per school.