Vakcollege

Vind je het leuk om vaak met je handen bezig te zijn en wat minder om met je neus in de boeken te zitten? Dan is het Vakcollege iets voor jou. Naast theorie krijg je 9 uur in de week praktijklessen in de richtingen Economie, Techniek en Zorg & Welzijn. Daarnaast heb je 3 uur in de week sport en 2 uur design. Je bezoekt bedrijven, volgt gastlessen en voert praktische opdrachten uit. Zo weet je beter welke vakrichting je later moet kiezen in de het derde en vierde leerjaar.

Het Vakcollege is een vmbo bl en kl opleiding. Vmbo staat voor voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs en duurt 4 jaar. Dit is een prima start om later een mooi beroep te gaan kiezen. Een beroep waar je goed op wordt voorbereid, want het Vakcollege leid je op voor een beroep waar je in de toekomst trots op kunt zijn!

Toelating

De toelating gebeurt op basis van het advies van de basisschool.

Voor wie?

Het Vakcollege is speciaal bedoeld om jou in het vmbo goed voor te bereiden op de toekomst en het vak dat je kiest. Je begeleiding is vooral in handen van de mentor. Je kunt dus rekenen op een vertrouwd gezicht p[ je nieuwe school!

Hoe ga je te werk

Goed om te weten is dat bedrijven nauw betrokken zijn bij het Vakcollege. Je bezoekt bedrijven, volgt gastlessen (van specialisten) en je voert realistische opdrachten uit. Op deze manier kun je zowel op school als in het bedrijfsleven kennis opdoen en ervaren wat de mogelijkheden zijn. De onderbouw (klas 1 en 2) is bij ons op school. Voor de bovenbouw (klas 3 en 4) ga je naar ISW Hoge Woerd in Naaldwijk en kies je voor een specialisatie. Het vakcollege sluit je af met een vmbo-diploma.

Stages

Tijdens het derde leerjaar nemen alle leerlingen deel aan een beroeps- en arbeidsoriënterende stage van één week.

Na het Vakcollege

Het Vakcollege is dus gewoon een vmbo-opleiding met een brede doorstroom naar het mbo, maar dan anders ingericht. Met een vmbol bl-diploma ga je naar mbo niveau 2, met een vmbo kl-diploma kun je op het mbo instromen op niveau 3 of 4.

Vakcollege