Al jaren staat ISW Sweelincklaan (SWLN) bekend om de zeer goede mavo opleiding. Van jaar 1 tot en met jaar 4 blinken onze leerlingen uit in resultaat en schoolplezier. Wist je dat wij vorig schooljaar in Westland de school waren met de minste zittenblijvers én de meeste geslaagden. Al jaren werken wij aan een top resultaat.

Top sfeer, top resultaat
Zonder top sfeer kunnen wij het top resultaat met onze leerlingen niet bereiken. Leerlingen vinden onze school leuk. Dit is zichtbaar in de school: leerlingen komen graag naar school en blijven vaak nog even ‘hangen’. In de school wordt veel georganiseerd, van verstoppertje in de school met je mentor tot ons eigen festival de SWLN Parade. Alle brugklassen krijgen tijdens de goed georganiseerde introductieweek uitleg over de SWLN en wat er van je verwacht wordt als SWLN leerling. Dit is prettig en leerzaam, je voelt je welkom door de aandacht die je krijgt.

Instroomniveaus
Bij ISW SWLN kun je terecht met een kader/mavo, mavo en mavo/havo advies. Met een kader/mavo advies volgt je het mavo programma met wat extra ondersteuning. Met een mavo/havo advies volg je een programma waaruit na een jaar het juiste niveau blijkt. Voor deze twee ‘’dakpan klassen’’ geldt dat je na het eerste jaar doorstroomt naar 2 mavo of naar Westland Vakcollege of naar de havo (de meeste leerlingen kiezen voor ISW Gasthuislaan).

SWLN+
Al jaren kun je bij ISW SWLN een keuze maken uit talentgerichte lessen. Dit noemen wij de XL-lessen. Van Yoga tot basketball, van EHBO tot grafische technieken. De keuze is enorm. Deze succesvolle lessen, die wij gewoon onder lestijd organiseren, kun je ook komend schooljaar volgen op onze school. Daarnaast gaan wij werken met SWLN+ lessen. Alle leerlingen krijgen lessen waarin ‘leren leren’ centraal staan. Ook kun je gedurende het jaar een periode van zes weken extra werken aan een vak waarin je minder goed bent.

Projectweken
In jaar 1 werken wij graag met projecten. Dit komt volgend schooljaar terug in drie perioden waarin je een aantal dagen achter elkaar werkt aan een project. Verschillende vakken komen samen. Je bereid je hierbij al voor op een keuze van een toekomstige opleiding of beroep. De thema’s van de projectweken hebben wij al vastgezet: ondernemen (Sweelincklaan Business Klas voor alle leerlingen), techniek (programmeren, technologie en design) en maatschappij (gezonde leefstijl en wereldburgerschap).

Tot slot: in ’s-Gravenzande zit je goed
Wil jij onderdeel worden van onze SWLN familie? Wil jij op een school zitten waarbij er écht aandacht is voor iedereen? Ga jij voor een goed resultaat? Kom bij ons. In ’s-Gravenzande zit je goed, in ’s-Gravenzande gebeurt het.